Празни зали: Танцови школи и фитнеси недоволни заради новия локдаун

Утре оперативният щаб в Русе ще решава дали да има ново затягане на мерките

15.03.2021 | 19:16 Редактор: Юлия Христова

Нова вълна от недоволство заради мерките. Служители на танцови школи и фитнес зали излязоха на протест, заради поредния локдаун. Утре оперативният щаб в Русе ще решава дали да има ново затягане на мерките.

"Откакто молбата за затваряне на фитнесите и спортните зали излезе, не престават да ми пишат хора, които са недоволни, защото искат да са здрави. Когато затворим всички тези хора по къщите, здравето им се влошава, имунната им система пада и те се разболяват много по-лесно", каза фитнес инструкторът Христо Томов.

В една от танцовите школи в Русе са танцували над 300 души, но след първото затваряне, посетителите са намалели наполовина. Сега Анета се притеснява, че няма да може да върне клиентите си обратно в залата. 

"Те са много ядосани, повечето са гневни на това затваряне. Като цяло това им е единственият отдушник от сивото ежедневие, просто за тях това е нещо, което е незаменимо. Няма с какво друго да заменят тази емоция, която изпитват тук", посочи ръководителят на танцова задруга "Жълтицата“ Анета Иванова. 

С призив "Не на двойния аршин“ треньори и собственици на зали в Русе изразиха притеснения, че локдаунът ще продължи фатално дълго. 

"При всички случаи ще има ограничения за всички. Има много сериозен проблем с това, че при затваряне на местно ниво бизнесът не може да получи компенсации и трябва да вземем много правилни и балансирани решения", каза председателят на Областния оперативен щаб в Русе Свилен Иванов. 

Утре Областният оперативен щаб ще реши на заседание дали да затегне мерките в региона и в какъв срок ще бъдат те. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК