Лекарите категорични - направили възможното да спасят бременната в Благоевград

Роднини на бременната жена твърдят, че са взимали лекарства изписани за нея с рецепта

15.03.2021 | 19:02 Редактор: Юлия Христова

Започна вътрешна проверка в благоевградската болница, заради починалата от Ковид-19 бременна жена. Резултатите ще са ясни до 3 дни, но лекарите са категорични, че са направили всичко възможно, за да я спасят. Според близките ѝ - тя не е имала здравословни проблеми.

"Кашляше си – пет дена – не знам защо пише на всякъде, че три дена е лежала там, по моя сметка са пет", каза братът на починалата Иван Палевски.

Роднини на бременната жена твърдят, че са взимали лекарства изписани за нея с рецепта, докато тя е била в болницата.

"Не знам защо отричат, че не са карали да взимаме лекарства там в болницата. Доколкото разбрах това не е разрешено ли – не знам. Вземете лекарства – ето ви рецепта – взимаш и какво да правиш", допълни той.

По думите на личния лекар д-р Димитър Джупанов пациентката му е трябвало да постъпи в болница още в петък. 

"На определена възраст бременността е рискова и ред други неща, но това са медицински неща. Обикновено нищо не става само по една причина – в случая има поне четири пет причини - поне четири рискови неща, плюс вируса", обясни д-р Димитър Джупанов .

Тази сутрин в благоевградската болница спешно започна вътрешна проверка, която ще установи има ли лекарска грешка.

"Мисля, че е направено всичко възможно, за да бъде лекувана и спасена жената. От момента, в който я приехме в болницата в АГ отделение, бях там, жената беше приета веднага, предвид тежкото ѝ състояние, веднага я насочих към реанимация. Това се случва в понеделник, във вторник на обяд, предвид влошаване на състоянието, беше организирана и направена лекарска комисия, която да обсъди лечебния процес", посочи директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Хаус доктор
преди 3 години
Лекарите направили възможното, но толкова са им възможностите. Селски фелдшери. Сигнализирай за неуместен коментар