Влак дерайлира два пъти и нанесе щети на над 3 км релсов път

Няма пострадали хора при инцидента, но маршрутът ще бъде променен

13.03.2021 | 15:18 Редактор: Радостина Димитрова

Все още е спряно движението на влаковете по подбалканската линия между София и Бургас в района на Сливен. Снощи вагон на товарен влак излезе от релсите и нанесе щети на около три километра от релсовия път.

Днес той отново дерайлира и унищожи още 500 метра железен път. Няма пострадали хора при инцидента, но влаковете ще минават по друг маршрут през Стара Загора в следващите 10 дни.

Хората от пътническите влакове между Шивачево и Твърдица ще бъдат превозвани с автобуси, за което е създадена организация.

"Видимо е ясно, че е имало дерайлиране. Този вагон е минал среден ремонт миналата година", заяви държавният инспектор по разследване д-р инж. Бойчо Скробански.

"Около 3 км и половина имаме нарушена инфраструктура", обясни директорът на "Железен път и съоръжения" инж. Христо Цаков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 3 години
Скрили се като мишки в дупките си,отговорни фактори омаловажават инцидента при който можеха да бъдат отнети човешки животи,ако вагоните бяха пътнически."Костинбродският" "министър",е кандидат за новия парламент,тича да баламосва простолюдието,вместо да отговаря пред прокуратурата за тежкото жп произшествие. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Леле, добре че няма пострадали. Сигнализирай за неуместен коментар