Жена от Пловдив почина часове след ваксинация с AstraZeneca

 Ваксината ѝ не е от блокираната партида

12.03.2021 | 15:34 Редактор: Здравко Черкезов
Жена от Пловдив почина часове след ваксинация с AstraZeneca

57-годишна жена е починала няколко часа след поставена ваксина на AstraZeneca в Пловдив. Затова и България спира имунизацията с препарата, докато тече проверка има ли връзка между смъртта и ваксинацията. 

"Спирането на ваксинацията е превантивна мярка, за да сме сигурни. Окончателно решение как продължаваме с ваксинацията с AstraZeneca ще вземем след заключението на съдебните медици", подчерта здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг пред УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив.

Той беше категоричен, че решението е с цел превенция и е взето след работно съвещание с премиера Бойко Борисов.

"Нямаме никакви притеснения за хората, които са се ваксинирали. Нямаме данни, които да доказват причинно следствена връзка с имунизирането.  Жертвата не е ваксинирана с опасната партида от препарата на  AstraZeneca", обясни проф. Ангелов.

Жената е била ваксинирана около 12 ч. вчера и без оплаквания се е прибрала. Около 3 ч. тази нощ е почувствала остър задух и е починала. Остра сърдечна недостатъчност и белодробен отток са били констатирани при аутопсията.

Ваксината ѝ не е от проверяваната партида, която беше спряна в няколко държави след смъртен случай в Австрия. Жената е била с много придружаващи заболявания.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 4
Anonimus
преди 3 години
Ваксинирахме се . Повишихме с 1 градус температурата си на следващия ден и след прием на парацетамол на другия ден всичко и до днес е нормално. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
съмнения
преди 3 години
Тази ваксина не трябваше да бъде одобрявана от EMA. Още при клиничните изпитания имаше данни за сгрешена дозировка, за промяна в методите на определяне на концентрацията и др. Ройтерс излезе с обширна статия по въпроса, но нашите медии скриха всичко. Сега пак се премълчават много факти. Например, че и в южна Италия е имало поне два случая на хора с тромбози след ваксинация, след което много страни в Европа спряха да ваксинират с нея. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Lesno e da podpishesh lische che shte te lekuvat I posle dzan. Medicinata trqbva da se promeni izcqlo. Nedypostimo e v 21 v da mresh s neshta koito sa bili predi 15 vek. Prosto medicinata e s cel pari nishto poveche. Сигнализирай за неуместен коментар