В Helpbook зачестяват сигналите за бездомни, агресивни кучета

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

05.03.2021 | 14:47 Редактор: Анисия Иванова
В Helpbook зачестяват сигналите за бездомни, агресивни кучета

Според действащите нормативни уредби грижата за бездомните кучета е работа на съответната община, която трябва да създаде предприятие или да подпише договор с действаща фирма, чиито функции са определени с вътрешни правила. Целта е безопасното поведение спрямо хората и свеждане на броя им до минимум. За съжаление все по-често получаваме сигнали в платформата на Helpbook.info за бродещи, бездомни кучета в различни места на страната.

Наш потребител ни писа от курортният комплекс "Св. Св. Константин и Елена", където през последните месеци агресивни кучета обитават изоставени имоти, които доскоро нападали само животни, но започнали да налитат и на хора. В сигнала се твърди, че човек не може спокойно да излезе от дома си, камо ли да разходи домашния си любимец.

Още по-ужасно е положението с бездомните четириноги в кюстендилско село. Ето какво пише нашият потребител:

"Преди центъра на с. Долна Бресница, община Кюстендил, до главния път, има глутница много болни кучета до контейнери за боклук. Много слаби, с рани по телата, десетина-дванадесет кучета се измъчват, гладуват и разнасят зарази! Нямам сили да направя снимки! Страшна гледка“, пише в сигнала.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК