Радев атакува властта от Шипка: Българите са неподвластни на страх и забрани

Президентът: Никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои

03.03.2021 | 12:35 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев заяви от връх Шипка, че властта се е опитала да постави под карантина националната ни памет. 

"Но хората имат достойнство и отново са тук. Българите са неподвластни на страх и забрани. Очаквали ли сте, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си", заяви държавният глава пред Паметника на свободата. 

"Вазов е рекъл за опълченците: България цяла сега нази гледа. Истината е, че България винаги във всяка епоха гледа всеки един от нас, защото героичните епоси са рядкост, но достойнството и характерът са подложени на изпитание всеки ден", добави президентът.

"С вашето присъствие тук, скъпи съотечественици, вие помагате днешните поколения българи да вземат изпита по история, изпита по морал и изпита по демокрация, защото властта принадлежи на народа, но народът трябва да я отстоява. Винаги има кой да му я отнеме, кой да му забрани и кой да го яхне", каза още Радев.

По думите му от нас зависи дали потомците ни ще се обръщат с гняв назад или с признателност за стореното от нас. Едно е ясно: историята е урок, геройствата са вдъхновение, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои, подчерта държавният глава.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 3
1
преди 3 години
скандална реч, дори на празника насъсква и разединява. Позор! Сигнализирай за неуместен коментар