Зарков: Хората трябва да гласуват срещу това, в което се превърна политиката

Бъдещото правителство ще бъде построено или от ГЕРБ, или от нейната алтернатива - БСП, каза депутатът

02.03.2021 | 21:55 Редактор: Радостина Димитрова

Краят на един мандат - каква е оценката на опозицията и ще донесе ли късмет на БСП номер 4 в бюлетината?

"Винаги е много интересен този момент с числата - номер 4, в четвъртия месец, на 4 април, дано да бъде на късмет. Напълно е възможно да бъдем първа политическа сила. Огромната част от българите искат промяна за по-добро и съм сигурен, че БСП има капацитет." Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков в студиото на "Денят ON AIR".

"Mного е важна избирателната активност. Тя е ключова за легитимността на бъдещия парламент - колкото повече хора гласуват, толкова по-малък ще е "изкривеният вот", допълни Зарков.

По думите му коронавирусът няма да спре хората да дадат своя глас, а "бъдещото правителство ще бъде построено или от ГЕРБ, или от нейната алтернатива - БСП".

"Не можем да решим задача с толкова много неизвестни - но този, който спечели най-много доверие, той ще управлява", посочи депутатът.

И добави: "Хареса им на ГЕРБ и ВМРО да са на власт, човешко е това, но следващият парламент трябва да е много по-смел, прозрачен. Всичко е до ясни принципи и хората трябва да излязат да гласуват срещу това, в което се превърна политиката. Аз вярвам в мъдростта на българина, че ще упражни това си право".

Зарков отбеляза, че партията всеки ден работи, за да опровергае прогнозите на анализаторите.

"В продължение на 4 години БСП защитаваше позиции, които сега защитават всички партии. Страната ни е оставена на самотек и българите плащат твърде висока цена за това. Сигурно ще има опити за контролиран вот, за манипулация, но свободните хора са в пъти повече, тогава контролираният вот няма да повлияе на резултата", категоричен бе социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че решението за управлението в регионите е децентрализацията, а в Пловдив се очертава много интересна лидерска битка.

"Този, който получи най-много доверие, пръв поставя на масата приоритети. Другите се водят по него, така работи демокрацията. Не е коронакризата причината за проблемите за здравеопазването ни. Коронакризата е прожектор, който освети нереформираните сектори", каза депутатът от БСП.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК