Нинова: Залагаме на опитни експерти в листите, целта ни е да сме първа сила

Тя добави, че левицата има ясна предизборна програма и план за управление

28.02.2021 | 11:47 Редактор: Ивет Арабова
Нинова: Залагаме на опитни експерти в листите, целта ни е да сме първа сила

"Целта ни е да бъдем първа политическа сила. Имаме ясна предизборна програма и план за управление, готови листи с професионалисти и честни хора. Стартираме с позитивна кампания, стъпваме върху четиригодишния си опит като категорична опозиция. Гледаме напред“. Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Тя подчерта, че в листите левицата залага на хора, опитни с експертността си. 

"Направихме богат отбор от професионализъм, почтеност, младост и опитност“, добави Нинова.

Здравеопазване, икономика, образование, доходи, бедност и неравенство, екология. Това ще са фокусите в работата на БСП.

"От години имаме алтернативи. Все повече средства се отделят за здравеопазване, но качеството и достъпността до него не се подобряват. Искаме болниците да не са търговски дружества, а лечебни заведения. Искаме намаляване на ДДС за лекарствата на 9%. Искаме да има регионализация на здравеопазването. Да се регулират заплатите на хората в здравния сектор. В образованието - държим на един учебник за един клас в цялата страна, да нарастват заплатите на учителите, дигитализация“, отбеляза лидерът на левицата.

Лидерът на БСП поясни, че в новия парламент ще настояват за: "Възстановяване на блиц контрола, да има месечен отчет на премиера пред парламента, парите на хората, платени от данъци, да се харчат през парламента. Съдържанието на законодателството да е трайно, защото например Кодексът на труда е променян над 200 пъти. Да прекратим порочната практика между първо и второ четене на един закон да се вкарват промени в 17 други закона, имаме такъв случай. Намаляване на заплатите на депутатите и замразяването им“. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Мариян Григорий
преди 3 години
Дай да ги видим тези капацитети , защо не се представят....Желание за първа политическа сила ( само с общи приказки без нещо конкретно....пак ще бъдете разочаровани след изборите ) Сигнализирай за неуместен коментар