До часове пристигнат новите ваксини на AstraZeneca и Pfizer

В Пловдив започна масовото ваксиниране на членове на СИК

27.02.2021 | 14:10 Редактор: Искра Ангелова

За 7 дни пациентите с Ковид-19 в болница се увеличиха с 19% и към днешна дата са 4502, показва статистиката в единния национален портал. Увеличават се и хората, нуждаещи се от интензивно лечение, като те вече са 378, с осем души повече в сравнение с вчерашния ден.

Новите случаи на коронавирус са 1 681. Направени са 13 697 проби. Излекуваните са 800 души. Починалите са 49 души. При поставените ваксини вече са забелязва забавяне от затварянето на зелените коридори и обърканите доставки - поставените ваксини през последното денонощие са 15 927.

Нови ваксини AstraZeneca и Pfizer се очакват тази вечер или утре сутринта. В понеделник се очаква получим и 12 000 дози на Pfizer. Зелени коридори обаче се очаква да има отново чак следващата седмица. А в Пловдив започна масовото ваксиниране на членове на секционните избирателни комисии, което ще продължи до 5 март. 

"За съжаление при моята лична лекарка в момента няма ваксини. Преди малко разбрах, че тук има, сутринта нямаше", каза един от желаещите да се ваксинира.

"Убедена съм, че само чрез ваксината можем да се спасим от този коварен вирус", добави друга жителка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК