Кой кой е в листите : Спортисти, лекари и тв водещи в редиците

Дни преди началото на кампанията, повечето партии все още не са изложили програмите си

26.02.2021 | 19:12 Редактор: Юлия Христова

Сериозно гражданско присъствие в листите на партиите. Сред кандидат-депутатите място намират футболисти, лекари и известни телевизионни лица. 

Дни преди началото на предизборната кампания, повечето партии все още не са изложили програмите си. А неизвестните са прекалено много. 

"Все още гражданите не са получили предложения какво ще се случи след изборите. Справя ли се, не се ли справя правителството", каза политологът Татяна Буруджиева.

И макар да има още четири дни до регистрирането на листите, вече е ясно, че БСП залага на известни футболисти. Бившият национал и настоящ треньор Емил Велев-Кокала и бившият нападател на ЦСКА Христо Марашлиев са в една листа - в 24-ти многоизбирателен район в София. Но изборът на лица, просто защото са известни, крие рискове. 

"Гражданите в една листа обикновено са черешката на тортата. Когато вървиш към избор на граждани, защото имат много фенове, защото са спортисти. Някак за мен остава усещането, че се търси електорален резултат", допълни тя.  

И в лекарската битка ще има нови гладиатори. След като стана ясно, че водач на ГЕРБ в Търново и Варна ще е здравният министър проф. Костадин Ангелов, а инфекционистът Атанас Мангъров ще поведе листи на АБВ, светилото в българската медицина проф. Григор Горчев ще е флагманът ГЕРБ в Плевен. А пулмологът д-р Александър Симидчиев също влиза в политиката. 

"В здравеопазването съм работил в различни области. Здравеопазването не се прави за 4 години, за мандат, то не е партийно. Бих се ангажирал с общественото здраве", посочи той. 

Пулмологът споделя, че битката на полето на вируса е по-лесната. 

По традиция Бойко Борисов ще води в София и Пловдив. А присъствието на писателя и телевизионен водещ Любен Дилов-син в ГЕРБ-Бургас не е случайно. 

А ролята на джипката, оказва се, е решаваща. 

"Борисов няма конкуренция в комуникационното поле", заяви Буруджиева. 

ГЕРБ обаче все още опитва да излекува раните си от отцепниците, избрали Цветан Цветанов, както е във Видин, Плевен, Благоевград. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК