Георги Марков влиза в листата на ГЕРБ, Борисов се нуждаел от него

Владислав Николов напусна партията

24.02.2021 | 19:31 Редактор: Искра Ангелова

Последният работен ден на 44-тото Народно събрание ще бъде на 25 март. В последните дни от мандата на 44-ия парламент Владислав Николов от ГЕРБ заяви, че напуска партията. Причината - той ще води листата в Плевен, но към партията на Цветан Цветанов.

А ГЕРБ все още не са обявили листите си с кандидати за депутати за 45-ия парламент.

По време на инспекция на пътя Видин – Ботевград, премиерът разкри, че вижда потенциал в бившата координаторка партия на Слави Трифонов във Видин - Росица Кирова. 

"Нали за това протестирахте. Не става с боички да го нарисуваме", заяви Борисов.

"Минаваме на втори етап. Онова, което говорихме на онова прословуто кафе", коментира Кирова.

А след телефонен разговор с Борисов, стана ясно, че в листите на ГЕРБ място има и за бившия конституционен съдия Георги Марков.

"Каза, че има нужда да съм в листите на ГЕРБ. Приятел (от 25 години) в нужда се познава, затова се съгласих. Искам да помогна на Бойко да стане европейски шампион с пет поредни победи, една повече от Меркел и Орбан", написа Марков във Facebook.

Марков остава в политиката, въпреки че само преди месец обяви намерението си да се оттегли. Оттегляне все пак от редиците на ГЕРБ - има. само няколко дни преди старта на предизборната кампания Владислав Николов напусна партията, но не и политиката.

"Дълго време съм мислил на тази тема, провел съм разговори с Цветан Цветанов. Проект, в който аз виждам енергия, бъдеще, някаква предвидимост", каза Николов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК