Проф. Балтов за опашките пред "Пирогов": Бъдете търпеливи, няма да върнем никого

Хаос няма, има разпределение, защото на 5 места в момента ваксинираме едновременно, каза шефът на Спешната болница

20.02.2021 | 13:30 Редактор: Радостина Димитрова

Опашки от желаещи да се ваксинират в цялата страна. От вчера, наред с първите 4 фази от плана за имунизация, могат да се ваксинират и всички желаещи, които не попадат в определените групи. За целта са разкрити специални пунктове, а в болниците трябва да са осигурени зелени коридори за хората, които желаят да си поставят ваксина.

Втори ден масово ваксиниране и в "Пирогов". Само в рамките на вчерашния ден са ваксинирани 560 души.

"Хаос няма, има разпределение, защото на 5 места в момента ваксинираме едновременно. Не можем да записваме часове. Часовете ще бъдат записвани, когато имаме много места, където да се прави така ваксинация и тогава да има едно равномерно разпределение. Ваксинират се най-вече в хора в четвърта фаза и техните придружители и хора, които са пожелали да дойдат. Ако времето утре е по-хубаво, между 8:30 и 17:00 часа отново ще чакаме хората. Всички д бъдат търпеливи, няма да върнем никого", заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

"От един час някъде чакаме за ваксина AstraZeneca. Мисля, че навсякъде е едно и също - попълваме бланка и чакаме тук. Смятам, че е редно към моето семейство и към мен самата да имам защита", каза една от чакащите за имунизация.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК