Христо Проданов от БСП: Политически чадър е довел до незаконните павилиони

Според депутата отговорността се понася само от "бушоните"

18.02.2021 | 21:29 Редактор: Никола Симеонов

БСП внесе сигнал до прокуратурата заради скандала с незаконните павилиони около шахтата убиец. Причината е интервю, в което кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че не изключва възможността за корупция в Столичната община. 

"Има политически чадър да стоят тези павилиони. Оставката на главния архитект на район "Триадица" не решава нищо. Цялата отговорност се понася само от бушоните. Ние искаме да установим кабела, по който протича тока на корупцията. Настояваме за понасяне на политическата отговорност", заяви в ефира на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Христо Проданов.

По думите му от БСП настояват за политически акт.

"Искаме оставката на Фандъкова, защото това ще бъде политически акт, който показва, че се носи отговорност. Искаме и изслушване на Борисов, който не е стъпвал в новата сграда на парламента", добави Проданов.

Той отговори и на обвиненията, че случаят се използва за политическа спекула.

"Ако си замълчим за пореден път, ще помогнем ли с нещо?", каза депутатът. 

Социалистът подчерта, че "по ирония на съдбата" квартал "Факултета", откъдето е и починалото дете, на местните избори е дал 90% от гласовете си за Фандъкова.

"Тя каза, че не изключва възможността за корупция в Столична община - за какво говорим, ако знае това и не е направила нищо по въпроса?", допълни Проданов.

Целия разговор вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК