Затягат последните разхлабени мерки, ако границите бъдат прекрачени

Нека не правим образованието някаква бутафория, зове министър Ангелов

18.02.2021 | 10:42 Редактор: Тодор Петров

"Опитваме се да държим пандемията на каишка, като отпускаме мерките през 14 дни и анализираме ситуацията. С нисък индекс на строгост постигаме изключително добри резултати. Не можем да продължим да бъде затворени изцяло още месеци наред. Хората имат и психическо здраве, има такива, които вече наистина да издържат. Трябва да намерим този крехък баланс", заяви здравният министър Костадин Ангелов. 

Той добави, че има увеличение на случаите на коронавирус у нас, но подчерта, че имаме достатъчно количество предпазни средства и медикаменти, а ваксините продължават да идват.

"Опитваме се с най-меките мерки да постигаме този резултат. Не сме изненадани, че има увеличаване на случаите, очаквахме го. Но ако границите бъдат прекрачени, започваме със затягането на последните разхлабени мерки", настоя министър Ангелов.

И подчерта, че преценката за хоспитализация е на лекаря. А антигенните тестове за учениците са инвазивни изследвания и са съпроводени от емоционално преживяване от децата. Не се изисква тест преди ваксинация.

"Нека не правим образованието някаква бутафория и да намираме причина как да продължи в електронна среда. Няма как да искаме нашата нация да бъде успешна, ако за 2 години сме зачертали това, което е нормално в българското образование", апелира проф. Ангелов.

Здравният министър посочи, че за последно е бил в заведение един месец преди те да бъдат затворени.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Добре дошли са им случаите. Ако някой не е разбрал, нарочно отпускат всичко, за да предизвикат пандемия и да отидат колкото се пможе по-малко хора на изборите. Това е добре за по-големите партии и най-вече за ГЕРБ. Всичко е сметнато. Сигнализирай за неуместен коментар