Министър Ангелов: Доволни сме от резултатите, продължаваме с плана (ВИДЕО)

Няма голям натиск върху лечебните заведения, подчерта той

18.02.2021 | 10:08 Редактор: Тодор Петров

"Доволни сме от постигнати резултати, следим всяко число с необходимата загриженост. Следим нарастването на случаите, но отчитаме добър знак - нямаме голям натиск върху лечебните заведения", заяви здравният министър Костадин Ангелов.

"В Кюстендил и Враца видях, че колегите се справят и има достатъчно свободни легла. Това ни дава възможност да продължим с плана, който следваме. Отправното число е 200 на 100 000 на база 14 дни", каза още той.
 
На редовния брифинг в Министерския съвет проф. Ангелов посочи, че за последните 7 дни имаме 3678 излекувани и 6370 заразени. 40% са заетите легла за неусложени пациенти, 42% е заетостта на интензивните легла.

До края на месеца очакваме около 100 дози ваксини. Ваксинационният щаб предлага вече да се премине към четвъртата фаза - ваксиниране на възрастното население.

"По заявените списъци в "Пирогов" от РЗИ, от 170 човека се явяват не повече от 50. Този проблем веднага рефлектира върху хората, които очакват да се ваксинират. Нашата молба беше да се помисли дали да се включи четвърта фаза, тъй като хора от втора фаза заявяват, че искат да се ваксинират и после не идват, обясни шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

"Ваксинационният план не е пред провал", увери министър Ангелов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
бг
преди 3 години
то народа измре а той вика справил всичко по план ...голям смях на държава ! Сигнализирай за неуместен коментар