Личен лекар за ваксините: Има много неясноти и изкривена информация

Хората се колебаят, желаещите не са много, посочи д-р Снежина Бакърова

17.02.2021 | 10:27 Редактор: Тодор Петров
Личен лекар за ваксините: Има много неясноти и изкривена информация

От една седмица се наблюдава активност по отношение на острата заболеваемост, посочи д-р Снежина Бакърова, която е личен лекар в Смолянско. В областта са разкрити кабинети за ваксиниране, засега се имунизират рискови целеви групи. В подготовката за масовата ваксинация личните лекари ще влязат като основни изпълнители.

"Не бих казала, че има много желаещи. На този етап имам записани около 60 човека. Колебанието идва от факта, че все още има много неясноти – какъв ще бъде имунитетът след ваксинацията, колко ще продължи, коя ваксина да си сложат. Тази колебливост идва и от факта, че е прекалено много информацията и то изкривена информация, поднесена от некомпетентни хора, на които не им е работа да коментират какви са ваксините, какви са реакциите", каза тя пред БНР.

Личните лекари очакват информация от здравното министерство с точни указания кои заболявания ще бъдат категорично противопоказани за ваксинация, кои пациенти могат да бъдат временно отложени или изследвани, къде точно ще се извършва имунизацията.

"Трябва да има и точно разписан алгоритъм за действие при алергични реакции в по-отдалечените места", подчерта д-р Бакърова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Е как няма да има неясноти,те производителите не могат да ти кажат нещо и не искат да носят отговорност ти искаш лекарите да ти разяснят. Сигнализирай за неуместен коментар