Строг контрол в Бургас: Проверки за маски в транспорта и магазините

В понеделник областният щаб ще въведе още мерки.

13.02.2021 | 13:39 Редактор: Юлия Христова

В две области в страната - Кюстендили и Бургас са в сила по-строги ограничения заради големия брой новозаразени. В Бургас от днес започват засилени проверки в градския транспорт в града. Следи се дали пътниците ползват задължителните маски.

В петък морският град прескочи критичния праг от 233 заразени на 100 000 души. Днес се възобнови и практиката съвместни екипи на Здравната инспекция, полицията и общината ежедневно да извършват проверки и на търговски обекти – дали в тях се спазват противоепидемичните мерки.

В понеделник областният щаб ще въведе още мерки. Засега не се предвижда задължително носене на маски на открито.

"Да се завиши контролът, тоест стриктно да се следи броят на клиентите в тези заведения, както и да се извършва задължителен термометричен на тези, които посещават лечебните заведения за болнична помощ, за извънболнична – задължително носене на маски, на строга дезинфекция на вход и изход, което важи и за моловете и за големите търговски вериги, за големите пазари и за всички магазини", каза директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Яки проверки на парцалите,все едно ни скриха от бацила,само се разнася заразата с парцала затова е задължителен,да не вземе да спре заразата че какво ще правят с недотестваните ваксета. Сигнализирай за неуместен коментар