fallback

Куриоз: НАП прибра цялата помощ по Ковид мерките на ресторантьор

Заведението на бизнесмена работило само 3 месеца през пандемията

12.02.2021 | 19:00 Автор: Ивет Арабова

Приходната агенция прибра цялата помощ по Ковид мерките на ресторантьор от Велико Търново. Бизнесменът, който е пред фалит, е възмутен и убеден, че този случай не е единичен в държавата.

Димитър Даскалов вече 30 години развива бизнеса си. Стопанисва малък ресторант край Царевец, който през пандемията работил само 3 месеца. Кандидатствал по мярката за оборотен капитал за фирми, засегнати от пандемията, евросредствата се изплащат чрез НАП.

В края на януари получава държавната помощ. 

"Те ни отпуснаха 3 850 лева, зарадвахме се. Викам си: ще си покрием разходите за два-три месеца, докато сме затворени. След два дни отидох до банката да ги изтегля, те вече си ги бяха прехвърлили, без споразумение, без да ми се обадят, тя ги беше прехвърлила на сметката пак на НАП!”, сподели Димитър Даскалов. 

Оказало се, че служителка от поделението на НАП във Велико Търново прехвърлила изцяло получената помощ по блокираната му сметка, за да погаси задължения за осигуровки, без да го уведоми. 

"Не съм такъв, където се отчайва, но направо съм отвратен. Брат ми е в Щатите - на първата седмица почнаха да им дават по 800 долара, без да те питат имаш ли да даваш, нямаш ли да даваш”, разказа още ресторантьорът.

Опитите ни да се свържем с ръководството на НАП-Велико Търново се оказаха безуспешни. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback