Красимир Янков: БСП не прави лява политика, тя се занимава със скандали

"Крайно необходимо е държавата да застане до човека", заяви независимият депутат

10.02.2021 | 21:50 Редактор: Искра Ангелова

Красимир Янков създаде нов ляв политически проект ПП "Българска прогресивна линия". Той е един от социалистите, които през септември се отцепиха от групата на БСП в парламента и станаха независими депутати.

"До края на другата седмица ще регистрираме партията. Няма формация, която да застане последователно с решенията, позициите си с леви политики. Разчитаме на хора, които разбират необходимостта от точно лява политика, особено в една такава кризисна ситуация", каза независимият депутат Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Той дълбоко подчерта, че има лява политика.

"Крайно необходимо е държавата да застане до човека, да разбере неговите проблеми, да намери начин как да се решат тези проблеми. БСП не прави лява политика, тя се занимава със себе си и със скандали. Опитах се да променя партията, но тя продължи в тази посока", коментира още Янков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му се явява партията на Корнелия Нинова, а не социалистическата партия на България. И хора, които са удобни на Нинова.

"Българска прогресивна линия" ще се яви самостоятелно на изборите. Тя ще даде възможност на тези, които са лявомислещи. Първо - да се запознаят с конкретните предложения във всеки сектор, предложения как ние да живеем по-добре, каква реформа е необходима. Ще ги извадим в началото на кампанията. В момента се крадат послания, но без да се аргументират", подчерта независимият народен представител.

Той смята, че голяма част от обществото ни не е доволно от това, което се случва.

"В такава кризисна ситуация ситуация се вижда инфантилността на управлението на Борисов. Ако не им харесва - ние им даваме възможност да гласуват за политическа партия, която гледа напред в бъдещето. Тя не търси скандали", допълни Красимир Янков.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК