Красимир Янков: Управлението не се справя с натиска върху здравеопазването

Незадоволителна е оценката ми за изтеклата година, подчерта той

17.12.2020 | 22:16 Редактор: Юлия Христова

Ще правят ли прогресивните социалисти своя лява партия?

Незадоволителна е оценката ми за изтеклата година. Не само заради коронакризата, но и заради политическия сезон. Няма от какво да сме доволни. Излизането от групата на БСП е заради разминавания. БСП също не трябва да имат висока оценка за себе си тази година. Това каза за "Денят ON AIR" независимият депутат Красимир Янков. 

По думите му има нужда от нови партии - и в ляво, и в дясно.

"Аз съм за това да има възможност за избор. Нека мине Нова година и влезем в следващата, която ще е по-добра. Ще бъда активен участник в новия политически проект. Ще има проект, който ще даде възможност за различните виждания от център до крайно ляво да бъдат политически представени. Хората с такива виждания имат нужда да бъдат представени", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според него заради това, че живеят хората зле се предизвикал и масовият характер на протестите

"Не може да се справи управлението с натиска върху здравеопазването. КСНС не се свиква при президента, но няма човек, който да не усеща леталния изход от тази ситуация с вируса", допълни Янков. 

"В един нов проект трябва да се включат хора с енергия, млади, който искат промяна. Ще дадем възможност да се гласува за ясна програма с конкретни цели. Как ще се осигури възможност хората, които са карантинирани да гласуват, ако вотът е на 28 март", подчерта събеседникът.

Той е на мнение, че нуждата от социално-икономически мерки, макар и закъснели са нужни, за да получат хората подкрепа. Призова и да се погледне отговорно, защото те имат нужда от това. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК