Нинова: В учебниците има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на децата

БСП излезе с интересно предложение 

10.02.2021 | 13:00 Редактор: Тодор Петров
Нинова: В учебниците има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на децата

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предлага да има един учебник за един клас в цялата страна, който да бъде с опростено съдържание.
 
В декларацията на парламентарната група на "БСП за България" се казва:

Ковид кризата има своите последици за икономиката, за безработицата и ниските доходи, но сложи своя отпечатък и върху образователна система. Кризата доказа необходимостта от използването на компютри, обучение в мрежата, достъп до интернет във всяко населено място. Безспорно бъдещето е на дигитализацията и използването на високи технологии в процеса на обучение, но не по-маловажно от това как учат нашите деца, е въпросът – какво учат. Готвейки нашата програма с екип от учители, читалищни дейци и интелектуалци, направихме преглед на съдържанието на българските учебници. Вътре има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на нашите деца. 

Учебниците на нашите ученици са написани сложно и неразбираемо. Историческите факти са изопачени от политически интерпретации. Славата на българския народ е принизена, а неповторимостта на българските класици, които са преведени на десетки езици в цял свят е сведена до унизителни битовизми. До тази подмяна на истината и унижението на българщината, ние - българските данъкоплатци и граждани, плащаме между 50 и 60 милиона за учебници. Това трябва да се промени.

Снимка: Пресцентър на БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 3 години
Другарката нинова знае, че на 5. април минава в нелегалност. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това е така от много време.. За да започне тази да опитва да каже истината явно прогнозите за изборите са катастрофални... Не че ако дойдат на власт ще промнят нещо защото вече знаме как става Сигнализирай за неуместен коментар