fallback

Изтича срокът за доставка на първата партида машини за гласуване

Такова ще има в почти всички избирателни секции

10.02.2021 | 10:02 Автор: Никола Симеонов

Днес изтича срокът за доставка на първата партида от не по малко от 300 броя машини за гласуване, които ще се използват на предстоящите на 4 април парламентарни избори. Фирмата "Сиела Норма" спечели обществената поръчка за 9600 устройства за гласуване и подписа договор с Централната избирателна комисия преди дни.

Правителството вече предложи, а ЦИК одобри складовата база, в която ще се съхраняват машините след доставката.

Държавната агенция "Електронно управление" съвместно с Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология ще удостоверяват по специално създадена методика съответствието на доставения тип техническо устройство с изискванията на Изборния кодекс.

Машинно гласуване ще има във всички секции с изключение на тези с по-малко от 300 избиратели. При гласуване с подвижна избирателна кутия в секциите в лечебните заведения, в домовете за стари хора и други специализирани институции, както и в секциите извън страната, предаде БНР.

В секциите, в които се предвижда машинно гласуване, избирателят по свой избор ще може да гласува или с хартиена бюлетина, или с бюлетина за машинно гласуване. 

Снимка: архив, БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback