Дете е в болница, след като бе ритнато в главата от безпризорно пони

Момиченцето е с черепно-мозъчна травма

08.02.2021 | 17:41 Редактор: Юлия Христова

8-годишно дете от Благоевград е в болница, след като е било ритнато в главата от безпризорно пони в местния парк "Бачиново". Момиченцето е с черепно-мозъчна травма и е настанено за лечение в "Пирогов".

Инцидентът стана този уикенд. Няма опасност за живота на пострадалото дете. Днес беше направена инспекция в района на парка, но коне не бяха открити

"Тази сутрин на място ходиха и извършиха проверка служители от общинска собственост и звеното за обществен ред и сигурност - на  място нямаше такива животни. Това е обществена тайна – собственикът на въпросните коне се знае кой е, но на място не сме констатирали случая, така че не можем да реагираме", каза зам.- кметът на Благоевград Любен Милев.

Конете не са чипирани, което затруднява и работата на полицията, за доказване на техния собственик.

В границите на града и в парковете е забранено отглеждането на животни. Глобите за нарушителите обаче са минимални

"Глоби има наложени, не тази година, през годините преди нас. Плаща си глобите – те са минимални – 50, 100 лева, което е нищо", допълни Милев.

Видеонаблюдение в парка няма, а общината не разполага с финансов ресурс да осигури общинска полиция. Единствената промяна е, че от тази година глобата за подобно нарушение е увеличена на 500 лева.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК