Google Maps ще показва всички центрове за ваксинация в страната

Ще работи и мобилно приложение с информация за ваксините

05.02.2021 | 16:33 Редактор: Ралица Братанова
Google Maps ще показва всички центрове за ваксинация в страната

Освен мобилно приложение с информация за ваксините срещу Ковид-19 ще има и интерактивна карта с всички центрове за ваксинация. Те са част от информационната кампания на Министерството на здравеопазването за имунизацията срещу коронавируса.

Това обяви Костадин Ангелов, министър на здравеопазването, в рамките на блиц контрола в Народното събрание в отговор на въпрос относно провеждане на разяснителна кампания за ваксиниране срещу вируса.

Министърът обясни, че местата, където се поставят ваксини срещу  Ковид-19, ще се показват на Google Maps. Там ще бъдат отбелязани и създадените до момента 276 имунизационни пункта в страната. 

Костадин Ангелов посочи, че на единния информационен портал за коронавируса в момента има модул за ваксините, където се публикува достоверна информация. Скоро този модул ще се превърне в мобилно приложение, съвместимо с двете операционни системи - iOS и Android.

Възможно ще е да се направи абонамент през информационния портал, така че човек да получава информация за актуални новини, доставки на ваксини и имунизационната кампания под формата на съобщения във Viber.

В отговор на въпрос министърът заяви, че не се извършва претаргетиране на отделните групи хора, включени във ваксинационния план. Изключение е направено за членовете на изборните комисии с оглед на по-големия риск за здравето им и им е дадена възможност за избор дали да се ваксинират.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК