Без парно и топла вода: Непрекъснати аварии тормозят жителите на "Младост"

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова е сред потърпевшите

05.02.2021 | 14:20 Редактор: Тодор Петров

Жителите на няколко столични квартала редовно остават без топла вода и парно заради чести аварии.

За пореден път екипи на топлофикационното дружество отстраняват авария в "Младост". За 18-и път в рамките на последните 3 месеца.

Рововете и шумът от строителна техника под прозорците на хората вече са част от ежедневието им. Освен шума, жителите на квартала редовно остават и без топла вода и отопление. 

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова се грижи за мъжа си след като е претърпял тежка сърдечно-съдова операция. Без топла вода това се оказва кошмар. 

"Кажете как се справяме без отопление и без топла вода? Когато има един болен, рязан човек, който има нужда от санитарна манипулация, от обмяна на превръзки в домашни условия... Как се справяме?", сподели Поптодорова.

Жителите на квартала все още не са получили и компенсации за честите аварии. Обяснението е, че в повечето случаи спирането на водата е за по-малко от 12 часа, а в тези случаи не се предвиждат обезщетения. 

"Това нещо не се отразява на сметките, дори и "Топлофикация" не предприема каквато и да е компенсация на жителите на тези квартали. Отговорът е единствено: "Съжаляваме, има ремонт", разказа Агоп Каспарян, който е жител на "Младост" 1.

Освен трудности за жителите, честите ремонти създават проблеми за движението на автомобилите.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК