Мъж пропадна в дупка на тротоар в Русе, получил хематом

Живеещи в близкия блок и общината си прехвърлят отговорността

03.02.2021 | 18:03 Редактор: Ралица Братанова

В Русе част от тротоар се срути под краката на мъж и образува дупка от близо два метра. Живеещи в близкия блок и общината си прехвърлят отговорността.

Васил Симеонов вървял по тротоара, когато той започнал да пропада. Изведнъж плочките, върху които стъпва, поддали и се образувала голяма яма. 

"Близо 5 или 6 метра от пропастта, която се е отворила пропаднах и последствията бяха хематом под коляното, разправии с медицинския персонал в спешното",  споделя Васил.

Наложило се е Васил сам да обезопаси мястото, тъй като никой друг не е взел мерки. 

"Като стана инцидентът, постарах се по най-елементарния начин с подръчни средства да предотвратя повторен инцидент като сложих дървета, лента опънах. За да няма потърпевши като мен", разказа той.

Според живеещи в блока преди около година е имало ремонт, но са останали пукнатини. А в непосредствена близост са мазетата им.


"Това пропадане беше тръгнало и вече от дъждове, от атмосферни условия се получи това. То не се води към блока, така че би трябвало община, или кой.. не ми е ясно вече кой. Някакви мерки да се вземат", коментира Борис Грънчаров.

От общината обаче опровергават твърдението. Според тях пропадането се дължи на отместване на стената на съществуващия английски двор, който не е бил поддържан от живеещите в блока. 

На етажната собственост ще бъде предоставен констативен протокол с указания да вземат мерки за обезопасяване, ремонт и възстановяване на тротоарната настилка. Дотогава обаче дупката остава така

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК