Поръчката за 350 джипа за МВР нажежи страстите в парламента

С политическа декларация ГЕРБ остро разкритикува президентската институция

03.02.2021 | 18:31 Редактор: Юлия Христова

Ново напрежение по оста президент - премиер. Този път темата е обществената поръчка за закупуване на джипове на МВР и разследването на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Темата стигна и до парламента.

Обществена поръчка за закупуването на 350 джипа на МВР и последвалото разследване на ОЛАФ за злоупотреби стана повод за пореден политически сблъсък между "Дондуков" 1 и 2. 

"Както обикновено крадецът вика дръжте крадеца и все някой му е виновен на това президентство. Имаше позиция на президентството или декларация, в която казва, че мойто правителство, поименно пише правителството на Бойко Борисов и направило това нещо. И аз питам, защото не знам да сме направили подобна обществена поръчка, макар че вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство и какво са вършили служебните правителства и как са ги провеждали поръчките и то само за един кратък период от време", заяви премиерът. 

"Аз добре ги познавам и знам, че винаги търсят вината на друго място, а не при тях. Нека да си мине проверката, да си направят необходимите доклади и другите да решават. Просто прави лошо впечатление, че всичките им бакии винаги търсят оправдание с нас", заяви още той. 

Темата стигна и до парламента. С политическа декларация ГЕРБ остро разкритикува президентската институция.

"От "Дондуков" 2 най-нагло коментираха лъжа до лъжа. Радев да разпъне чадър за разследването на ОЛАФ. Лъжите изплуват непрекъснато. Докога обществото ще търпи", посочи депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

От ГЕРБ призоваха Радев да се откаже от идеята си за втори мандат. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК