След верижната катастрофа: 40-годишна е в тежко състояние в "Пирогов"

Тя е с фрактура на лицевия череп и с фрактура на таз

03.02.2021 | 17:34 Редактор: Искра Ангелова

Верижна катастрофа тази сутрин на магистрала "Струма". Заради гъстата мъгла се удрят пет коли и два микробуса. Четирима души са пострадали, 40-годишна жена в тежко състояние е настанена в столичната болница "Пирогов". Движението в района вече е пуснато.

Малко след 08:00 ч. гъстата мъгла е свела до минимум видимостта на АМ "Струма". В платното за Сандански, малко след отбивката за Петрич, един от шофьорите внезапно губи ориентация, натиска рязко спирачката и в него един след друг се удрят 4 автомобила и два буса.

"Мъглата беше по-силна, не се виждаше нищо, абсолютно нищо, 20 метра пред тебе не се виждаше нищо. Здрави сме, прави сме, другото е лесно", каза един от очевидците.

Няколко тежкотоварни камиона успяват да спрат на метри, преди да се забият в катастрофиралите коли.

Инцидентът вече се разследва. Щетите по колите са сериозни. Част от тях са поели странични удари. Но според разследващите инцидентът е можело да бъде много по-сериозен. 

"ПТП-то е с много по-малки мащаби от предишното, надявам се да няма пострадали", каза Ангел Атанасов от Районна прокуратура - Благоевград.

По късно стана ясно, пострадалите са четирима, сред тях и чужди граждани. 

По-тежко е състоянието на жена на 40 години и мъж на 36.

"Няма опасност за живота на нито един от пострадалите", заяви здравният министър Костадин Ангелов.

"Мъжът е с травми на двете колена, с фрактури – с травма на главата, оставен е за наблюдение, предстои му оперативна намеса. Жената е в по-тежко състояние, тя е с фрактура на лицевия череп и с фрактура на таз", коментира началникът на Отделението по травматология - Петрич д-р Митко Циканделов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Виктор Борисов / Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А къде е КАТ и защо няма електронни табели за ограничение на скоростта в участъците с мъгла?!? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години