Катастрофата на "Струма": 5 коли и два буса, трима души са в болница

Няколко камиона едва са избегнали удара

03.02.2021 | 13:44 Редактор: Никола Симеонов

Четирима души са пострадали след верижната катастрофа тази сутрин на магистрала "Струма". Трима от тях са в болниците в Сандански и Петрич.

Заради гъстата мъгла се удрят пет коли и два микробуса. Няма тежко пострадали и жертви. Няколко тежкотоварни камиона успяват да спрат метри преди да се забият в катастрофиралите коли.

“Много гъста беше мъглата и беше много заледенo, но иначе хората караха леко. На ледa не може да спреш“, казва очевидец.

Вече е образувано досъдебно производство.

“Причината за ПТП е гъстата мъгла и несъобразената скорост от водачите. По данни на водача, който е карал най-отпред, е намалил заради гъстата мъгла и са последвали множество удари”, заяви Ангел Атанасов от Районната прокуратура в Благоевград.

Щетите по колите са сериозни. Част от тях са поели странични удари, но според разследващите инцидентът е можело да бъде много по-сериозен.

“ПТП-то е с много по-малки мащаби от предишното, надявам се да няма пострадали”, добави Атанасов.

Само на 5 километра от мястото на днешния инцидент преди две години стана и друга верижна катастрофа, при която загина един мъж. Той беше прегазен от камион, докато опитваше да предупреждава идващите превозни средства да намалят скоростта.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК