Безплатни онлайн консултации за хора с ракови заболявания

Услугата предлагат от УМБАЛ "Св. Иван Рилски" тази седмица

01.02.2021 | 20:46 Редактор: Никола Симеонов
Безплатни онлайн консултации за хора с ракови заболявания

Безплатни консултации за пациенти с доказани хематологични или онкологични заболявания ще предоставят лекари от УМБАЛ "Св. Иван Рилски" през тази седмица. В инициативата могат да се включат и хора, насочени за консултация със специалист в областта на онкологията и хематологията.

По този начин лечебното заведение се присъединява към стартиралата преди точно 21 години световна инициатива за отбелязване на Световния ден за борба с рака. С оглед на епидемията от Ковид-19 в страната, консултациите ще се извършват от разстояние чрез приложението за телемедицина Healthyco.

На 4 и 5 февруари 2021 г., между 16:00 и 19:00 часа, пациентите ще могат да си запазят час за безплатни онлайн видео консултации при хематолога д-р Александър Йорданов, който е зам.-началник на Клиниката по хематология и онкология.

Онлайн консултации ще дава и онкологът д-р Виолета Маринова, уведомяват от лечебното заведение.

Цялата налична документация, свързана със заболяването, може да се изпрати онлайн чрез приложението за телемедицина към Клиниката по хематология и онкология на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Лекарите ще отговорят в срок от 7 дни на всички постъпили заявки за текстови консултации.

Записването за видео консултациите ще става до изчерпване на предвидените за целта часове. От УМБАЛ "Св. Иван Рилски" припомнят, че те не могат да заместят физическия преглед и имат само информативен характер.

В България около 2,5% от населението страда от някакъв вид злокачествено заболяване. През последните години броят на тези пациенти се е удвоил, дори утроил. Един на всеки пет човека развива някакво онкологично заболяване през живота си.

Всичко по темата четете в Puls.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Faceboок ТУК