Започваме седмицата с дъжд и оранжев код за силен вятър

Над планините ще бъде ветровито и облачно

01.02.2021 | 07:15 Редактор: Искра Ангелова

Оранжев предупредителен код за силен вятър, придружен с валежи е в сила тази сутрин за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Предупреждение за значителен валеж има и за област Смолян. Предупредителни жълти кодове за вятър и дъжд са обявени за Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Шумен, Варна и Добрич.

С новите валежи, които водят и до снеготопене, идва и предупреждението на хидролозите за започващо повишаване на речните нива. 

По-значителни ще са повишенията във водосборите на Струма, Места, Доспат, Арда, родопските притоци на р. Марица, както и долното течение на р. Тунджа и южночерноморските реки.

Температурите ще са от -1 до 3 градуса, а в столицата - до -2 градуса. През деня времето ще бъде със значителна облачност и валежи. По-значителни ще бъдат дъждовете в източните райони. Следобяд облаците ще намаляват. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

По Черноморието ще продължи да превалява. Вятърът ще бъде до умерен от юг. Дневните температури ще достигат до 6 - 10 градуса, а в крайните южни райони от страната ще бъде най-топло за деня - до 12 градуса.

Над планините ще бъде ветровито и облачно. Вятърът по високите части ще бъде  свеж от югозапад.

Във вторник очакваме мъгли в ниските места, а в сряда и четвъртък ще има сутрешни мъгли, но следобяд - слънцето повече ще ни се усмихва. В петък и събота ще се радваме на повече слънце.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК