На улицата: Пожар изпепели къщата на многодетно семейство в Карабунар

В къщата е бил само 70-годишният дядо Иван, когото кметът спасява

31.01.2021 | 18:53 Редактор: Радостина Димитрова

Пожар изпепели къщата на многодетно семейство в село Карабунар, община Септември. 70-годишният собственик на къщата е неподвижен и на легло, оцелял е благодарение на бързата намеса на съседите.

Изгорялата къща е давала подслон на майка и шестте и деца. Вече стартира дарителска кампания, която да помогне на семейството да изгради дома си отново.

Огънят пламва малко преди 20 часа снощи. В къщата е само дядо Иван. Сред хората, които първи се притичват на помощ, е кметът на Карабунар. Заедно със съседи успяват да спасят живота на възрастния мъж.

"Първото, което исках да установя, е дали има живи хора в къщата и затова се наложи да вляза в тази част, където е възможно. Там открих бай Иван, който спеше завит през глава, даже не знаеше, че другата част на къщата гори. И ако не бяха ми подали сигнала и към мен да мога да вляза, със сигурност щеше да се задуши от дима", разказа кметът на селото Иван Каменарски.

От 15 години 38-годишната Ася и шестте ѝ деца живеят в изгорялата къща, като се грижат за възрастния мъж. Сега те остават на улицата. Освен пари, Ася и децата ѝ се нуждаят и от дрехи, обувки и мебели.

Собственикът на изгорялата къща е в шок от случилото се. Но е благодарен за това, че е жив. Съседи и приятели вече стартираха кампания за събиране на средства в кметството.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Браво на кмета. Това е голямо нещастие, но добре, че няма загинали. Дано се съберат средства, да им се направи нещо ново, да не са на улицата! Сигнализирай за неуместен коментар