fallback

Радев: Експедицията ни до Антарктика отваря врати към ключово за света знание

Учените ни се отправят за 29-ти път към ледения континент

29.01.2021 | 16:59 Автор: Никола Симеонов

"Вече повече от три десетилетия българските изследователи и учени отварят вратите към знание, което може да е ключово за бъдещето на света". Това заявява президентът Румен Радев в поздравителния си адрес към членовете на 29-ата Българска антарктическа експедиция. Церемонията по връчването на националния флаг на българските антарктици се проведе в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски". 

В поздравителния си адрес Румен Радев откроява голямата значимост на българската полярна база в Антарктика "Св. Климент Охридски", която всяка поредна наша експедиция пази и развива. "Макар и далечна, онази малка България повече от всякога е извор на надежда и вяра, че границите на човешкия интелект са съизмерими единствено с мечтите ни за по-добър живот", посочва държавният глава. 

Председателят на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев получи както националния флаг, така и икона на Св. Иван Рилски, дарение от държавния глава за българския православен параклис на о. Ливингстън, съобщават от пресцентъра на президентството.

Снимка: пресцентър Президентство

Харесайте нашата страница във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback