Министър Ангелов: Мерките дават резултат, умело ръководим пандемията

"Вървим по правилния път", категоричен бе той

28.01.2021 | 10:10 Редактор: Тодор Петров

"Продължаваме да наблюдаваме тенденция на намаляване на случаите и това ни дава увереност, че мерките са дали резултат и вървим по правилния път", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет.

"Умело ръководим пандемията на територията на страната и постигаме изключително добър резултат, въпреки не толкова строгите мерки, в сравнение с Европейския съюз", подчерта той.

Здравният министър съобщи, че заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 28%, а 35% е тази в интензивните структури. 

6524 са излекуваните за последната седмица у нас, а 3606 са потвърдените нови случаи.

"От тази седмица правим антигенни тестове на българските учители. Тествани са 12 232, като положителни са 26 човека - 0,21%", посочи още проф. Ангелов.

"В края сме на една противоречива седмица - мерките дават резултат. Трябва да бъдем радостни, че извървяхме този път. От друга страна, на хората започва да им се изчерпва търпението, започват да си искат живота обратно. Ние не по-малко от тях си искаме живота обратно, но трябва да се върнем здрави. Не се сърдя, не се обиждам на всички квалификации по мой адрес. Сигурен съм, че скоро най-големите ми критици ще подходят с благодарност за всички усилия, които сме положили", настоя министър Ангелов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Всички се изказаха вече няколко пъти по въпроса Сигнализирай за неуместен коментар