България затяга мерките за носене на маски на открито

Слага се край на възможността да се използват шлемове, шалове и други средства вместо тях

26.01.2021 | 21:31 Редактор: Ралица Братанова
България затяга мерките за носене на маски на открито

На фона на опасенията за новите варианти на коронавируса, за които се предполага, че се разпространяват по-лесно и може да са по-смъртоносни, България се присъединява към други държави, които затягат мерките за носене на маски на открито.

С една от три издадени във вторник заповеди на здравния министър проф. Костадин Ангелов се слага край на възможността вместо маски да се използват шлемове, шалове или други средства, покриващи носа и устата. 

От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато. 

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в последните са разрешени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, пресконференции и подобни събития, пише в заповедта на министъра.

По този начин страната ни се присъединява към други европейски държави, въвели подобни ограничения.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец