Отвориха АМ "Тракия", но при всеки силен снеговалеж се образуват опасни "фунии"

Усложнена е обстановката в Хасковско

27.01.2021 | 18:55 Редактор: Искра Ангелова

Магистрала "Тракия" беше затворена днес по обяд, в двете посоки, заради снегонавявания и силен вятър в района на Карнобат. Но преди минути магистралата беше отворена. А десетки села в Хасковско останаха без ток.

При всеки обилен снеговалеж на магистрала "Тракия" в района на Карнобат се образуват т. нар. "фунии", опасни снегонавявания от бурния вятър. Този участък от пътя става изключително опасен за шофьорите, защото настъпва рязко.

Преди три години беше изграден защитен пояс от кипариси край пътя, за да спре снегонавяванията, но той не даде резултат. 

"Изненадам съм, доста даже. И общо взето не знам защо, нали има снегорини цяла вечер. Нищо не ми казаха полицаите, само ми казаха, че трябва да отбия", сподели пътуващ.

Усложнена е и обстановката в Хасковско, където 39 села са без ток, а няколко от населените места са и без вода. Екипи на ЕВН работят по отстраняването на повредите. 

"Сутринта, когато пристигнах, нямаше ток, няма и вода. Това е положението, не знам", каза Златко Петров - жител на с. Динево.

Заради огромен бор, който се бе оплел в далекопроводите, се наложи за кратко да бъде ограничено движението по международен път Е-80. Служители на електроразпределителното дружество отстраниха дървото. Към момента на територията на областта няма затворени пътища.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК