Доц. Михов: Вариант ВМРО в листата на ГЕРБ или в коалиция с тях е малко вероятен

"В добри отношения сме с НФСБ, направихме много важни стъпки заедно", добави той

21.01.2021 | 21:40 Редактор: Ивет Арабова

4 април - на тази дата президентът Румен Радев посочи да се проведат парламентарните избори у нас. Предизборни схеми, трусове и прегрупирания - как ще изглежда предстоящият вот?

"ВМРО ще отиде на изборите с изпълнени обещания, със защита на българските национални интереси и с едно спокойствие да гледа избирателите право в очите. Надявам се, че това е силата на всеки, който търси подкрепата на българския избирател. Много от вариантите, които спрягат името на ВМРО, са плод на желанието да се предизвика сензация", каза зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в предаването "Денят ON AIR".

Той добави, че ВМРО има решаваща роля в защитата на българските национални интереси по Македонския въпрос. По негово мнение вариантът ВМРО в листата на ГЕРБ или в коалиция с ГЕРБ е "много, много малко вероятен".  

"Ще отидем на изборите по най-добрия начин, който гарантира една последователно следвана от ВМРО цел. Тази цел има своето вербално изражение, че ВМРО трябва да се превърне в един незаобиколим фактор в българската политика. В изпълнителната власт ВМРО изпълняваше не партийна задача, а задача, свързана с националната отбрана и възраждане на силите на българската армия", каза доц. Михов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че във ВМРО има силен колективен елемент при взимането на решения. 

"В добри отношения сме с НФСБ, в последната година направихме много важни стъпки заедно. Кампанията ще се случи виртуално, дигитално и персонално. Онези политически сили, които имат пряк контакт с хората, ще разчитат на по-силно влияние и по-добър резултат. ВМРО е точна такава", категоричен бе зам.-председателят на ВМРО.

Министърът на здравеопазването и НОЩ ще предложат на правителството от 1 февруари извънредната епидемична обстановка да бъде удължена с три месеца. В същото време от ресторантьорския бранш обявиха, че готвят национален протест.

"Мерките в момента и така, както се прилагат, са в такава степен, че голяма част от икономиката не е засегната. Решението е адекватни, реални и навременни мерки за подпомагане на тези хора, а не печалбите на бизнеса. Очевидно е, че мерките в последните месец и половина дават резултат", смята доц. Милен Михов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК