Нинова отвърна на Слави Трифонов и затвори вратата: Той направи своя избор

Левицата стартира разговори с 20 извънпарламентарни партии и 10 граждански сдружения

21.01.2021 | 19:05 Редактор: Ивет Арабова

Сблъсък между БСП и "Има такъв народ". Левицата стартира разговори с 20 извънпарламентарни партии и 10 граждански сдружения за изборите през април.

Сред поканените бе и новосъздадената партия на Слави Трифонов. Той обаче категорично отказа да участва в срещите.

"Госпожа Нинова щяла да ме покани да обсъждаме честността на предстоящите избори. Мила ми, госпожо Нинова, Бойко Борисов управлява от 2009 г. Вие имахте на разположение 11 години да направите много за честността на изборите, тъй като бяхте вътре в парламента. Но вие не направихте нищо, защото сте част от статуквото", написа вчера Трифонов във Facebook. 

"Всеки има право на своя избор, той направи своя избор", коментира Нинова.

Със или без "Има такъв народ" срещите на левицата стартираха. Следващата въпросителна е дали Мая Манолова и "Отровното трио" ще се включат в тях. 

"Още не сме отправили конкретните писмени покани. Това са партии и граждански сдружения, с които ние работим от години и по политики, и по избори си помагаме", обясни лидерът на БСП.

Стана ясно, че левицата е внесла 2 предложения за промени в Изборния кодекс. 

"Изчистване на списъците от "мъртви души" чрез активна регистрация и видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите", каза Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че на срещите няма да бъдат обсъждани предизборни или следизборни коалиции, а само прозрачното провеждане на изборите.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
30 rate up comment rate down comment 55
Антикомунист
преди 3 години
Беаво на Слави комунистите са най големия враг на България! Сигнализирай за неуместен коментар
1
36 rate up comment rate down comment 28
Стоянова
преди 3 години
Дано хората разберат колко е загрижен шоуменът за бъдещето на България и за неволите на обедняващото население. Щом уж не е с ББ , а не се присъединява към всички ония, , които са против съсипването на държавата , къде ще се позиционира. Ще стърчи сред едни заблудени свои последователи, ще стои разкрачен ни насам, ни натам , ще се осланя на тях и ще се опита да се докопа до още благинки. Сигнализирай за неуместен коментар