Милена: Гласовете от чужбина не могат да се манипулират

Рок дамата с нов клип „Хвърчило“ и акустична версия на стари хитове

19.01.2021 | 14:30 Редактор: Таня Харизанова

„Ти помниш ли, когато бе дете и светът ухаеше на обич и канела,  и искаше по-бързо да растеш, а мислите ти бяха чисто бели....“

Така започва новият хит на дамата на българския рок – Милена. В клипа на „Хвърчило“ играе нейната 13-годишна дъщеря. Рок дамата направи клип на новата песен и подготвя акустична версия на стари хитове.

„Тази година беше трудна и не можахме чрез концерти да популяризираме новата песен. Но като я пуснахме по радиата имаше много добри отзиви. Дойде идеята, че начинът да популяризираме песента е да направим клип. С бенда се активирахме и целият проект се случи много бързо. Национален фонд „Култура“ подкрепи проекта. Кандидатствах и за издаване на акустичен албум на стари хитове. Един много хубав проект, върху който се работи мащабно. Дано през 2021 г. излезем от тази летаргия, в която сме в момента“. Това каза в предаването „Опорни хора“ дамата на българския рок Милена Славова.

Според Милена, политическият живот тази година ще бъде много напрегнат. „Много са изострени репликите и настроенията, малко грубо започна да става, възпитанието мина на заден план. Мисля, че трябва по-интелигентно да се говори за политика. Не може политиците да се разправят по такъв махленски начин – да си крещят, да се обиждат и топят един друг, защото ние имаме доверие на политиците да оправят държавата и да се справят с кризата. Ако има такива дразги и ниско ниво на контакти и отношения, започваме да си мислим, че нещата много куцат и тази политика няма да ни гарантира спокойствие и достоен живот“. Според рок легендата, именно така се получава тази несигурност – „тъкмо повярваш в нещо и се окаже, че е поредната измама или балон. Това психически изморява хората, включително и мен“, казва Милена Славова.

Рок дамата заяви, че гласува винаги. „Защо е проблем гласуването на българите в чужбина? На нашите политици, независимо от коя партия са, не им е изгодно българите в чужбина да гласуват. Говоря за Европа, Америка. Българите там са отишли да търсят по-добър живот. И тези хора искат България да се оправи, за да се върнат тук. А когато нашите политици не искат техните гласове, защото те не могат да се манипулират, им създават трудности“, коментира Милена и продължи:

„Аз живях 14 г. във Великобритания, бях една от тях и знам как стоят нещата. Те са обидени, неразбрани, а са хора с много енергия и предприемчивост, но някой ги настъпва отгоре. Въпреки различните си професии – професор или чистач, всички искат България да се оправи“, допълва рок дамата.

„Не съжалявам, че се върнах в България. Защото енергийно за мен България е перфектното място за живеене. Социални трудности имаме, защото не работим месеци наред и ни е трудно. Няма на кого да разчитам, освен на себе си“, категорична е дамата на българския рок – Милена Славова.

Цялото интервю гледайте във видеото!


2
0 rate up comment rate down comment 0
Пян_Гъ
преди 3 години
Миленке, не са проблем гласовете на българите от Европа, защото повечето от тях ИЗОБЩО НЕ ГЛАСУВАТ. И да на другите сравнително трудно би повлиял човек. Но то няма и интерес, понеже активните гласоподаватели са сравнително малко. Не разбираш - е, то не ти е и работа, макар че се изказваш, - че проблема е в Турция, откъдето разпределението на депутатските мандати се изкривява. Там службите действат под строй, по списък, с чували бюлетини. А ние трябва да се пазим да не бъдем засмукани от тях. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Харизанова е най-добрия редактор на всички времена! Сигнализирай за неуместен коментар