Тази седмица ще трябва да изтърпим най-студените януарски дни

Максималните температури днес ще бъдат от 1 до 5 градуса

19.01.2021 | 07:19 Редактор: Тодор Петров

Застудяването от последните дни продължава и днес. За цялата страна е обявено предупреждение за опасно ниски температури.

Минималните температури за тази сутрин отново са отрицателни - от -9 до -4 градуса, в Добруджа до -11. Денят ще започне с облаци над западните райони и слънце на изток. По-късно облаците ще се увеличават, като по-плътни ще бъдат над Дунавската равнина.

Максималните температури днес ще бъдат от 1 до 5 градуса. Над планините ще бъде ветровито и с облаци, повече следобед над Рила и Пирин, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Студеният въздух, който се настани над Балканите, постепенно ще се затопля и ще определя ниските температури. Облаците ще се разкъсват и тази седмица се очертават най-студените януарски дни. 

В сряда ще има повече облаци следобед. Добрите новини са, че постепенно ще се затопля. В четвъртък и в петък ще се появят и зимни сутрешни мъгли, а във височина ще бъде облачно. В Рила и Пирин ще прехвърча сняг.

В събота и неделя ще бъде облачно, като в западните и крайните южни райони ще превали дъжд и сняг в неделя с условия за поледици. По планините ще има мъгли и валежи от мокър сняг. В понеделник ще започне понижение на температурите. В северните райони дъждът ще преминава в сняг и валежите ще бъдат по- интензивни. 

Във вторник в южните райони ще превали дъжд и сняг, ще се задържи облачно. Дневните температури ще достигат 2-7 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК