Апел за помощ: Баща отглежда сам 2 деца, но може да остане без дом 

49-годишният Раиф Ахмед от Велико Търново се нуждае от общинско жилище

18.01.2021 | 14:01 Редактор: Тодор Петров

Живеещ под наем в малка къща във Велико Търново мъж отглежда дъщеря си и племенника си, който е останал сирак. Страхува се, че скоро могат да останат без дом.

49-годишният Раиф Ахмед от години отглежда сам дъщеря си, тъй като жена му ги изоставила и заминала в чужбина. Наскоро брат му починал и оставил сирак 12-годишния му племенник Сабри. 

Тримата живеят в малка къща в старата част на Велико Търново, за която плащат символичен наем. Тя е собственост на възрастен човек, който е в старчески дом, но наскоро била преписана на роднини и Раиф се страхува, че може да остане на улицата. 

"Тази къща е приписана на други хора и аз искам в такъв момент да имам общинско жилище", споделя Раиф.

"Ако старецът почине ще сме на пътя. Затова искаме общинско жилище", казва племенникът му Сабри Събев.

Раиф Ахмед работи всеки ден по строителни обекти и осигурява прехраната на децата. Нуждае се само от дърва за огрев, тъй като наличните няма да стигнат. 

"В момента се нуждая от твърдо гориво, понеже паля две печки. Всичко имам - пералня, хладилник... Не се спирам да работя и продължавам да се грижа за децата", откровен е мъжът.

И двете деца на Раиф са ученолюбиви. Сабри учи дистанционно и помага вкъщи всеки ден. А самотният баща мечтае да получи общинско жилище, където да може спокойно да отглежда и възпитава семейството си. В момента подготвя и документите си. за да кандидатства.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК