Ген. Мутафчийски: Досега не сме имали странични реакции oт ваксината (ВИДЕО)

Началникът на НОЩ и други медици от ВМА се реимунизираха

18.01.2021 | 10:12 Редактор: Ивет Арабова

Началникът на Националния оперативен щаб и ВМА ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски получи втората доза от ваксината срещу Ковид-19.

Други медици от ВМА също бяха реваксинирани днес.

"Започна второто убождане - на 22-ия ден, изискването на фирмата е минимум 21 да са минали след първото убождане. Не сме имали досега странични реакции, има лека алергична реакция при един колега", каза ген. Мутафчийски.

717 души общо от военните в медицинските академии са ваксинирани, 491 са в софийската ВМА, останалите са в провинциалните болници.

"Ангажирани сме с ваксиниране на част от личните лекари. Имаме договорка с директори на училища и детски градини и изпратени списъци на желаещи да се ваксинират. Процесът започва да става все по-масов. Предложихме такива ваксинационни центрове в болници да имат мобилни екипи и ваксинационен център, който да работи на две смени - минимум до 22 часа", добави началникът на ВМА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Е али има при хората с филъри Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 3 години
Той е на възраст няма какво да се притеснява от безплодие, виж за това, че има опасност от деменция, не е ок. аз не бих се ваксинирала. Сигнализирай за неуместен коментар