Николова от Летище Бургас: СПА дестинациите са резервирани на 100%

От фирмата концесионер – "Фрапорт", обявиха, че е важно всички служители на летищата да бъдат ваксинирани

15.01.2021 | 20:26 Редактор: Радостина Димитрова

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща на Летище Бургас. Тя коментира, че не е изключено загубите от туризъм да надхвърлят 5 милиарда лева за цялата година. По думите ѝ в момента зимните ни курорти са пълни на 40%, а СПА дестинациите са резервирани на 100%.

Обнадеждаващи са прогнозите за чартърния сезон за двете морски летища Бургас и Варна. 6400 полета се очакват на бургаското летище.

От фирмата концесионер – "Фрапорт", обявиха, че е важно всички служители на летищата да бъдат ваксинирани, което ще бъде предпазна мярка за пътуващите.

"Все още не всички авиокомпании са си заявили програмата, но тава, което виждаме до момента, е, че около 75% от обема от 2019 година, което смятаме, че е успех. Разбира се, дали ще се изпълнят тези полети зависи изцяло от пандемията и нейното развитие, но поне към момента се вижда ясен интерес от пазар Полша, Чехия, Словакия, Австрия. Това са пазари, които показват ръст", коментира началникът отдел Авиационен маркетинг във "Фрапорт" Димитър Биков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК