fallback

Ненков, ГЕРБ: Радев ме плаши - чертае Апокалипсис и разделя обществото

"Целта е създаването на хаос заради президентските избори, смята той

14.01.2021 | 21:44 Автор: Тодор Петров

Президентът издаде указ парламентарните избори да се проведат на 4 април. Румен Радев отправи редица критики към институциите и поиска от управляващите и ЦИК промени в Изборния кодекс и подсигуряване на гласуването.

"В края на лятото ГЕРБ избра по-трудния път - приехме отговорността да се справяме с пандемията, да подкрепим бизнеса, да запазим работни места и да изведем страната към плавен преход, за да не се стига до политическа криза. За нас винаги най-близката дата е най-приемливата. За нас не е самоцел да си пазим топлите депутатски кресла", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в "Денят ON AIR".

Той призна, че се плаши от това, което ще стане след изборите, тъй като икономическата ситуация не е добра и предстоят много въпросителни пред следващото правителство. Много е важно държавата да не изпадне в тежка политическа ситуация, изтъкна Ненков.

"Плаши ме начинът на комуникиране от страна на президента. Този Апокалипсис, който се начерта от неговите изказвания... Опитва се да постави разделителна линия в обществото. Той е президент на всички българи, не само на тези, които са срещу ГЕРБ и Борисов. Не успя да осъзнае тежестта на неговата функция", подчерта депутатът пред Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ определи като неприемливи предложенията на Радев за промени в Изборния кодекс. Партията няма да внесе и да одобри нито една от промените, които предложи президентът.

"Видяхте в САЩ какъв риск може да донесе едно гласуване по пощата. Крайно време е да престане търсенето на оправдания от всеки загубил в изборните правила. България прави достатъчно демократични избори. ГЕРБ за пръв път ще прави парламентарни избори. Трябва след изборите да си стиснем ръцете и да решаваме ребуса с разум и обективност, а не с емоции и търсене на оправдания", обясни депутатът от ГЕРБ.

Според Ненков за българите в чужбина е много важен въпросът с противоепидемичните мерки на другите държави, що се отнася до гласуването им. Той е на мнение, че тайната на вота трудно ще бъде защитена при отварянето на писмата, които ще пристигат у нас от чужбина.

"Целта е създаването на хаос. Това е политически егоизъм с цел президентските избори", смята Ненков.

В момента се подготвят правила с ЦИК, за да се намери начин да гласуват хоспитализираните хора у нас, стана ясно още от думите му. Това може да стане чрез мобилни урни.

"Държавата се опитва да натиска нагоре минималната работна заплата, за да притиска бизнеса да има по-големи доходи и хората да са по-удовлетворени", каза още Ненков.

Той не се ангажира с мнение кой е виновен за водната криза у нас, но по думите му тя се управлява добре. Депутатът смята, че държавните органи са си свършили добре работата.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback