Чакаща повече от месец за планова операция: Не мога да ви опиша болката

Постепенно болниците преминават към стария си режим на работа 

15.01.2021 | 13:51 Редактор: Искра Ангелова

Заради подобряването на ситуацията в страната ни с коронавируса, намаляването на случаи на заразени и освобождаването на отделения в болниците, беше решено да се възобновят плановите операции, за които много хора чакат.

Сред тях е Марияна Петрова, която чака повече от месец за изключително важна за нея планова операция. Докато изчаква определянето на нова дата, тя стои вкъщи и се придвижва изключително трудно.

"Трябваше да постъпя в болницата на 8 декември. Пристигнах там, но ми съобщиха, че ден-два преди това са забранили плановите операции и се налага да чакам. Стоя и чакам, просто не мога да ви опиша за какво става въпрос, за какъв дискомфорт и болки. Но чакам, нямам избор", сподели Марияна.

"Има толкова много хора, които чакат сега. При тези данни не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед, обяснявайте, и хората, които имат нужда от планови операции, или манипулации, по най-бързия начин да почнат да ги правят", заяви премиерът Бойко Борисов.

Освен заради опасност от заразяване, голям проблем за плановите операции е и заразяването на лекари и персонал на лечебните заведения. 

"Най-голям обем има в "Хирургия", където от 14 лекари, 9 прекараха Ковид инфекцията. В момента трима от тях все още са в болнични. Останалите 11 лекари са на линия, работят. Освен това, повечето от медицинските специалисти също се върнаха на работа и почти нямаме отсъстващи, така че не е проблем да възобновим плановата дейност", коментира директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов.

Заради пандемията много отделения в болниците бяха трансформирани в Ковид сектори. Постепенно те преминават към стария си режим на работа. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
до бг смешки
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
БГ СМЕШКИ
преди 3 години
народа измре ...подобрила се била ситуацията ! голям смях на държава .... Сигнализирай за неуместен коментар