В помощ на пациентите: Ученик разработи приложение за връзка с лекарите

"Напълно функционална е", уверява Боян Александров

15.01.2021 | 07:40 Редактор: Ралица Братанова

Ученик от Велико Търново разработи онлайн платформа за търсене на лекарска помощ. Тя може да се използва в цялата страна, от различни устройства и вече предизвика голям интерес.

Боян Апостолов е работил върху приложението близо два месеца.

"Видях, че медицинската ни система има проблеми, че хората не могат да се доберат до лекар, да си направят консултация, и реших да е на тази тема - създаване на консултации за по-лесен достъп на пациенти. Доста време съм положил за създаването ѝ и е напълно функционална", разказва Боян .

Приложението открива бързо лекар специалист в съответния град и отзивите за него, и дава възможност за час за консултация.

"Човек може да си създаде профил в системата или да влезе с Facebook профил, оттам може да търси доктор или по специалност, или по град", уточнява момчето.

Споделя още, че в последните седмици има огромен трафик от хора и има регистрирани потребители. Около 3000 заявки на ден към сайта.

Боян учи "Защита на информацията". В неговото училище през последните години има голям интерес към информационните технологии. Вече има опит в програмирането и в сигурността на кибермрежите.

"Децата, които учат в тези паралелки, са едни от с най-високите състезателни балове.  Боян е поредното доказателство за това колко креативни са и как всеки един проблем те го решават по своя начин", коментира учителят Милена Йорданова.

Платформата работи и през мобилен телефон. Тя дава възможност и за чат между потребителите и избрания лекар. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК