Петрохан остава затворен, разчистват паднали дървета и клони

АПИ с апел към шофьорите

13.01.2021 | 12:43 Редактор: Тодор Петров
Петрохан остава затворен, разчистват паднали дървета и клони

Екипи на пътноподдържащата фирма, Горското стопанство и "Пожарна безопасност и защита на населението" продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода "Петрохан". На участъци, които вчера са били разчистени през нощта, отново са паднали дървета.

Четири багера и три товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия. Въпреки че по трасето не се пътува настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно.

До възстановяване на преминаването през "Петрохан" шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ "Хемус" до София и обратно, съобщиха от АПИ.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Снимка: АПИ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Д.ИВАНОВА
преди 2 месеца
Странични ефекти на ваксината в комбинация с активното денонощно "сервилно съдействие"на медиите да психясат народонаселението и "качеството "на построените от Б.Б магистрали-ОСМОТО ЧУДО НА СВЕТА ! Сигнализирай за неуместен коментар