Училището - една от най-безопасните среди насред пандемия?

"Много от учителите са без служебна дигитална техника", каза д-р Юлиян Петров

12.01.2021 | 22:00 Редактор: Искра Ангелова

Решиха учениците от 5 до 12 клас и студентите да учат онлайн до 31 януари.

"Това решение е политическо и е доста правилно, защото то е водено от запазване на тази положителна тенденция, която има в страната. Знаем, че образованието е най-голямата публична сфера. А по този начин минимизираме рисковете на заболяване и носителите на заразата, доколкото ги има в училище. Ние доказахме, че училището не е опасна среда, а една от най-безопасните", каза председателят на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че вече седмица и половина детските градини и яслите работят, а обстановката е спокойна.

"Това показва, че изведнъж не се случва някакъв пик на заразата. Но ние очакваме да дойде и новият щам на вируса. Трудно е да се прогнозира докога децата ще учат по този начин. Правилата в училище са една много важна тема, по която много ще говорим и да се развиваме", допълни д-р Юлиян Петров пред Bulgaria ON AIR.

Попитан дали е вариант половината клас да е онлайн едната седмица, а другата половина присъствено, той отговори положително, но е под въпрос дали може ние да го направим.

"Един учител трябва да се раздели да преподава както в редовна учебна среда, така и в синхронно обучение. Други страни, с които ние се сравняваме, го правят с двама-трима учители. При нас нямаме такава възможност, нямаме допълнително учители, които да се заемат и да го направят това нещо. Много са малко класните стаи, които имат такава техника", категоричен бе д-р Петров и подчерта, че много от учителите също са без служебна дигитална техника.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Учител
преди 3 години
Докторе, на кой господ служиш? Колко още учители трябва да загубят живота си заради *** като теб? Сигнализирай за неуместен коментар