Път в окаяно състояние в Свиленград разгневи тираджиите

От пресцентъра на Митницата в Свиленград съобщиха, че пътят който води към бюрото, не е част от тяхната инфраструктура

11.01.2021 | 20:05 Редактор: Радостина Димитрова

В окаяно състояние е пътят за ТИР-ове, който води към Митническото бюро в Свиленград. За това сигнализира един от международните шофьори с видеоклип в социалните мрежи и събра хиляди гневни коментари. Състоянието на отсечката е толкова лошо, че дори камионите търпят щети в опит да стигнат до митническото бюро.

Така изглежда пътят за камиони, който води към Митницата в Свиленград. Клипът е заснет от един от международните шофьори. Малко по-късно дупките стават толкова дълбоки, че дори камиона закъсва. 

До Митническото бюро в Свиленград може да се стигне по няколко улици. Камионите обаче имат право да се движат само по тази отсечка. А тя е осеяна със счупени части от ТИР-овете. На места са изпопадали и пътни знаци. От полицията пък предупреждават шофьорите с леки автомобили, да минават от другаде.

"Магистрала, магистрала, направо е магистрала! Само чупим тука камионите, бе! Виж какви дупки има", коментира шофьорът Тюркян Хюсеин.

От пресцентъра на Митницата в Свиленград съобщиха, че пътят който води към бюрото, не е част от тяхната инфраструктура. Оказва се, отсечката трябва да се поддържа от Общината.

Кметът Атанас Карчев съобщи, че реално пътят е бил една крайна квартална улица, която не е предвидена за подобно натоварване. Иначе от местната администрация поставяли чакъл, но това не е достатъчно.

"Пътят трябва да се разшири, оразмери за ТИР-ове. Естествено това е много голям ресурс за бюджета на общината. Проектът е готов. Вкарахме го да се съгласува в КАТ, съгласуван е. После го вкарахме в АПИ за съгласуване", заяви кметът на Свиленград Атанас Карчев.

Вече няколко месеца обаче проектът още няма одобрение от пътната агенция. Едва когато това се случи, общината ще може да кандидатства за финансирането на изграждането на нов път. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК