Бедствено положение в Трън, река Ерма заля дворове и къщи

Лошото време остави селища без ток, отнесе мостове и дървета

11.01.2021 | 13:32 Редактор: Тодор Петров

В община Трън е обявено бедствено положение. Река Ерма излезе от коритото си и наводни мазета и двoрове. Няма пострадали хора.

Водата приижда в ранните часове на утрото и залива дворовете на пет къщи, както и приземния етаж в дома на Емилия Методиева. 

"Много беше страшно. Oт един път да станеш и реката да е пред вратата ти и ние през прозореца излизаме направо навънка", споделя тя.

В къщата освен Емилия са още нейният съпруг, внукът им и техния син. Съсед помага на семейството. 

Кметът на Трън Цветислава Цветкова, след заседание на Общинския щаб, обявява бедствено положение. 

"Няма бедстващи хора и такива, които се налага да бъдат настанени извън домовете си. Имаме готовност такива хора да бъдат обгрижени. Към 7 часа получих информацията, че река Ерма е излязла от речното си корито. Обходихме го, 5 дворни пространства са наводнени, наводнен е приземният етаж на една къща", заяви кметът Цветислава Цветкова пред репортер Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че ще е необходимо да получат държавна помощ, за да се справят със ситуацията. В село Проданча разчистват пътя тъй като към момента той е блокиран.

Пешеходният мост към квартал "Мурговица" е изцяло залят от реката, а по-късно през деня водата започва да се оттича. Има наводнени земеделски земи. Засегнат е и другият мост, който свързва "Мурговица" с града. След отичането на водата предстои ревизия на основите на моста.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Kmeticta
преди 3 години
Kmeticata trqbva da ochakva podobni neshta. Vseki na golqm post krade I bqga it otgovornost. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Леле, леле... При нас или е безводие и режим, или ни аводнява и ни отнася дворовете. Никога за нищо не сме подготвени. Сигнализирай за неуместен коментар